keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Lempeä omenavispipuuro

Meillä ei omenoita kasva, mutta työkaverilla kasvaa niin, että meinaa hukkua niihin. Hän onkin ahkerasti kuljettanut niitä meille työpaikalle ja minä päätin koittaa jotain, mitä en ole koskaan ennen koittanut - nimittäin vispipuuroa omenasta. Eikä jäänyt muuten viimeiseen kertaan! Niin ihanan samettista ja lempeän syksyisen makuista siitä tuli, että iso vadillinen hävisi parissa päivässä parempiin suihin. Eikä meitä ole täällä kuin kaksi vispipuurosuuta ;)


OHJE: 

- 700g kuorittuja/perattuja omenoita
1l (+2dl) vettä
- 2 kanelitankoa
1½dl sokeria
1½dl mannasuurimoita
2tl vaniljasokeria

1. Keitä omenanpalat + kanelitangot 2 dl:ssa vettä kunnes ne ovat pehmeitä. (n. 10min) 

2. Soseuta omenat esim. vatkaimella tai sauvasekoittimella. 

3. Lisää kylmä vesi (1l) + sokeri + vaniljasokeri + mannasuurimot ja sekoita koko ajan kunnes puuro on sakeutunut. Sen ei tarvitse kiehahtaa. 

3. Anna puuron jäähtyä hyvin ennen kuin vatkaat sen kuohkeaksi joko käsin tai yleiskoneella. 


Tämä vispipuuro ei minun mielestäni tarvitse edes maitoa. ♥

3 kommenttia:

  1. No nyt on "omenapuuro jäähtymässä,vatkausta vaille;))

    Kiitos Herkku ohjeesta!
    Oikein Hyvää viikonloppua!!

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoinen resepti ja sopii näin omena-aikaan ��

    VastaaPoista