tiistai 25. kesäkuuta 2019

SWADDLE UP™ -KAPALOPUSSI: Öiden pelastus

Meillä alkoivat levottomat yöt kahden ja puolen viikon iässä. Aluksi ajattelin, että vatsa vaivaa pikkuista, mutta eräänä yönä häntä seuratessani panin merkille, että hyvin todennäköisesti syynä onkin levottomat raajat. Kädet ja jalat alkavat käydä täysin hallitsemattomasti ja hyvin usein hän mäjäyttää itseään nyrkillä. Vähemmästäkin sitä herää. 

Aloin googlettaa kokemuksia vauvojen levottomista öistä ja siihen löytyneistä ratkaisuista, sillä tilanne oli mahdoton. Oli epäreilua meidän kaikkien kannalta, että vauva mäjäytti joka yö itsensä hereille tunnin välein niin, että talo oli joka kerta pullollaan raivoa, jota sitten tyynnyteltiin hyvä tovi ennen kuin uneen taas päästiin. Ja sitten tulikin nälkä mikä herätti uudestaan. 

Aikani selailtuani ja lueskeltuani ihmisten kokemuksia, päädyin erääseen blogiin, jossa kerrottiin kapalopussin auttaneen heidän levotonta nukkujaansa. Ja niinpä seuraavaksi googletin mikä on kapalopussi ja ihastuin heti. Tilaukseen meni samantein. 

Kapalopussi on siis unipussukka, joka ohjaa vauvan kädet luonnolliseen ja turvalliseen asentoon pään yli ojennettuina. Jalat saavat ovat suorina, mutta potkiessa pussi antaa pienen "vastuksen" joka rauhoittaa. Perinteistä kapalointia pitkäaikaisesti käytettynä ei suositella lonkkaongelmien varjolla ja siksi tämä on loistokeksintö. Ja kaiken lisäksi valtavan söpö.


Näitä löytyy monessa eri koossa - me aloitimme S-koolla, joka on tarkoitettu 3-6 -kiloisille, max. 58-senttisille vauvoille. Lisäksi pussukasta on kesä- ja talviversiot ja me otimme tietysti kesäpussin ihanassa mintun värissä.


Minusta hän nauttii unipussistaan. Se on rauhoittanut yömme taas sille tasolle, jolla ne alussa olivat ja saamme taas nukkua kolmen tunnin pätkiä. Heräämme vain syömään - emme parantelemaan nyrkin iskuja. Pussissa on myös se etu, ettei lämpötila vaihdu kun lapsen nostaa sängystä yösyötölle. Vaipanvaihdossakin kaksisuuntaisen vetoketjun ansiosta vauvan kädet pysyvät "siivissä" eikä niin sanottua "riehaantumista" pääse tapahtumaan. 

Isommissa versioissa on irrotettavat "siivet", joiden avulla pussista pääsee pikkuhiljaa vierottautumaan ja siitä saa ns. perinteisen unipussin. 

Olen kyllä erityisen tyytyväinen tähän keksintöön. Se toimii. 
Aion hankkia näitä joka koossa. ♥
Suosittelen kokeilemaan vaikkei vauvalla varsinaista ongelmaa olisikaan nukkumisessaan. 

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä; täytyy pistää korvan taakse muistiin, jos meilläkin alkaa yökiukut. :D

    VastaaPoista