torstai 21. marraskuuta 2019

Lisätienestejä kun palkka ei riitä 1/2


[Tässä kirjoituksessani käyn läpi mahdollisuuksia, joita internetin ihmeellinen maailma meille tarjoaa lisätienestejä ajatellen. Tämä ei ole kaupallinen eikä maksettu postaus vaan puhtaasti omia ajatuksiani sekä huomioita. Postauksia tulee olemaan kaksi, joista toisessa pureudun sellaiseen lisätienestin mahdollisuuteen, jonka itse olen havainnut toimivaksi.]


Nykypäivänä moni tuskailee kun leipätyöstä saatava palkka ei katakaan kaikkia niitä kuluja, joita elämässä on. Tähän eräs ihmistyyppi sanoisi, ettei pidä elää yli varojensa, mikä on tietysti totta. Samaan aikaan edellä mainittu ajatus tappaa unelmia, sillä minun mielestäni elämässä pitää olla nimenomaan unelmia, haaveita, tavoitteita ja välillä hieman jopa niin kutsuttua luksusta. Tässä kohtaa edellämainitsemani ihmistyyppi huomauttaa, että unelmat vaativat työtä ja säästämistä. Totta. Ongelmana on vain se, että on vaikeaa säästää jos kaikki ansiot uppoavat elämän juokseviin kuluihin. On lannistavaa huomata, että kuun lopussa tili näyttää nollaa tai jopa miinusta. 

Kun laitat googleen hakusanan ”lisätienestejä”, pamahtaa ensimmäiselle sivulle jos jonkilaisia ”rikastumisen” mahdollisuuksia. Chat-operaattorina saisit 0,12-0-20€ jokaisesta kirjoittamastasi viestistä ja sivusto antaa ymmärtää, että voit HELPOSTI saavuttaa jopa satojen eurojen viikkotienestin työskentelemällä pari tuntia illassa. Mutta millaisia viestejä chat-operaattori kirjoittaa? Sellaisesta ei näillä sivuilla ole koskaan selvää mainintaan, joten jääköön se jokaisen itsensä pääteltäväksi. Minä sanon vain, että ei kiitos.

Seuraavan linkin mainos lupaa jopa 380€ kuukaudessa kun vastailet tutkimuksiin ja kyselyihin. Tätä lienee aika moni kokeillut, mutta tahtoisinpa tietää kuka todella on tällä tavoin päässyt merkittäviin lisätienesteihin käsiksi. Noin 300€ lisää kuukaudessa olisi jo minun kuukausituloihini iso korotus, mutta toistaiseksi olen onnistunut kerryttämään kyselytililleni hieman päälle 2€ ja olen vastannut kaikkiin kyselyihin, jotka olen saanut ja joihin minut on ”todettu kohderyhmäksi”. Ei lyö leiville. Tähän samaan kategoriaan menee myös niin sanottu mainosten klikkailu, jonka kokeileminen aikoinaan sai minut lähinnä tuntemaan itseni liian hyväuskoiseksi.


No sitten on tietysti huippusuosittu bloggaaminen ja vloggaaminen ja mitä näitä nyt on. Ja samaan hengenvetoon voin sanoa, ettei ole minun alaani enkä ilmeisesti ole tarpeeksi kiinnostunut aiheesta, koska en siihen vieläkään ole perehtynyt, vaikka olen ottanut osaa esimerkiksi erinäisiin aihetta käsitteleviin webinaareihin. Mutta ns. somettaminen tuntuu kuitenkin olevan tehokas tapa tienata – kunhan vain löytää oman kohdeyleisönsä sekä tarpeeksi kiinnostavan aiheen. Netti on pullollaan vinkkejä jos kiinnostuit. Esimerkiksi Tiia Konttinen on tämän asian ytimessä juuri nyt.

Netissä on myös erilaisia freelance-sivustoja, joissa eri alojen asiantuntijat eli freelancerit kohtaavat asiantuntijoita tarvitsevia yrityksiä erilaisten työtehtävien merkeissä. Eli erityisesti jos sinulta löytyy osaamista koodauksen, analytiikan tai digitaalisen markkinoinnin saralta, niin suosittelen tutustumaan esimerkiksi www.upwork.com -sivustoon tai kotimaiseen www.nerot.fi -sivustoon.

Ja sitten on tietysti ns. martta-vinkit eli myy esimerkiksi keräämiäsi sieniä ja marjoja tai ilmoittaudu asuinalueesi koiranlenkittäjäksi. Näissä kaikissa on se ongelma, että näitä ei voi tehdä kotisohvalla istuen (ja sivuhuomautuksena: ei kenelläkään ole jatkuvasti tavaraa kirpputorille vietäväksi). Tätä kautta pääsemmekin toiseen asiaan, joka tuntuu olevan kortilla: aika. Todellisuudessa meillä kaikilla on vuorokaudessa aikaa aivan yhtä monta tuntia, mutta kun olemme käyttäneet siitä jo kolmasosan leipätyössämme, emme välttämättä tahdo lähteä kotiovesta uudestaan samalla tarkoituksella. Sitä paitsi ihminen on mukavuudenhaluinen ja saa tietyssä määrin ollakin. 

Onko siis mahdollista tienata rahaa kotoa käsin ilman, että joutuu kirjoittelemaan kyseenalaisia chattiviestejä, klikkailemaan sormet rakoilla mainoksia tai pikaoppimaan koodaamisen salat?

On! Minä olen onnistunut siinä ja kerron tästä mahdollisuudesta seuraavassa postauksessa. 
Stay tuned!

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista.. Jään odottamaan seuraavaa postausta. ☆

    VastaaPoista
  2. Odottelen mielenkiinnolla seuraavaa postaustasi :) Mukavaa marraskuun loppua <3

    VastaaPoista