torstai 21. marraskuuta 2019

Ahti 6kk! ♥

Aika menee liian nopeasti! Vauvavuosi on puolessa välissä ja minun pienestä nyytistäni on kasvanut niin iso poika, että pikkuhiljaa kaikki sellaiset selkeät vauvajutut alkavat jäädä pois. Hän ei viihdy enää pötköttelemässä sylissäni, hän harvoin juo enää edes maitoa sylissä. Hän harjoittelee istumaan syöttötuolissa ja seurustelee kanssani jo todella taitavasti. Hän ei enää herätä minua öisin nälissään. Hän nukkuu kahdet päiväunet melko säännöllisesti ja menee iltaisin aina samaan aikaan nukkumaan. Hänellä on kaksi hammasta, joita pesemme päivittäin. Hän oppi 6kk-päivästään seuraavana kääntymään selältään vatsalle ja toisinkin päin menee aina silloin kuin hermo ei mene. :D 


Ahti on iloinen ja hyväntuulinen vauva, joka tahtoo jutella kaikille. Hänen jokeltelunsa on jo hyvinkin tasokasta ja esimerkiksi "ei" ja "äiti" tulevat usein tosi selkeästi. Ahti on aloittanut elämänsä kieli edellä ja alkaa nyt pikkuhiljaa viritellä myös tuota motoriikkaa mukaan. 

Pituutta hänellä on jo huimat 70,1cm. mutta paino hieman "junnaa", jonka vuoksi pääsemme yhdelle ylimääräiselle kontrollikäynnille 7kk iässä. Hassua sinänsä, sillä meillä syödään 5 kertaa päivässä kiinteitä ja siihen päälle vielä maidot. Mutta minkäs teet kun toinen huitoo ja potkuttelee kaiken aikaa valveilla ollessaan. 

Ahti harrastaa vauvauintia ja värikylpyä. Vauvauinti on huippukivaa, mutta värikylpy ei. On mälsää sotkea kaikki paikat töhnällä ja tahmalla. Itkuhan siitä tulee. Mutta vesileikit on kivoja ja ensi kerralla kuulemma jo sukelletaan veden alle, hui! Taitaa kyllä äitiä jännittää enemmän. 

Tällä hetkellä Ahti käyttää 68-74 vaatteita ja haalarit on edelleen rock! Ulkonakin on vielä pärjännyt välikausivaatteilla, täällä lounaissuomessa kun ei ole lunta näkynyt. Vettä ja kuraa kyllä riittää!! 

Ahti syö mielellään kaikkea. Aamulla ja illalla keitän kaurapuuroa. Aluksi keitin sen kaurajauhoista veteen, mutta nyt olemme siirtyneet kunnon kaurapuuroon, jonka keitän neuvolan kehotuksesta korvikkeeseen. Sekaan vähän rysiöljyä ja pakkasesta hedelmänappi. Kasvissoseista lemppari taitaa olla peruna-porkkana-purjo, peruna-porkkana-paprika, palsternakka sekä karjalanpaisti riisillä. Ahti syö sekä itse tekemiäni, että kaupan ruokia. Välipalapiltit ovat pääsääntöisesti kaupan, mutta kotimaisista omenista oli pakko laittaa pakkaseen satsi pakkaseen. Joukkoon panin banaania ja hyvin maistuu. 


Nyt nämä 5kk iässä ilmestyneet nysät ovat jo melkoiset jyrsimet. :D 

Asioita, joista olen juuri nyt kiitollinen: 

- Saamme koko perhe nukkua hyvät yöunet
- Ahtilla on maailman parhaat ja rakastavimmat kummit
- Joulu tulee ♥

1 kommentti:

  1. Suloisuus. ♡ Kunpa täälläkin alkaisi yöt sujumaan paremmin; 1-3h välein heräillään... Meil on harjoiteltu R kirjainta. :,D

    VastaaPoista