maanantai 5. elokuuta 2019

Mukavuudenhaluinen vauvan vaatetus

Nyt kun vauva-arkea alkaa olla hyvä tovi takana, on tullut muodostettua mielipiteitä erinäisistä vauvatarvikkeista sekä vauvanvaatteista. Vauvatarvikkeitten hitit ja hudit -postaus on jo viritteillä, mutta tässä postauksessa ajattelin keskittyä tuohon vaatetuspuoleen. 

Ensinnäkin täytyy sanoa, että olen ollut väärässä! Nimittäin pojille ON todella ihania vaatteita. Ennen Ahtin syntymää pelkäsin, etten osaa innostua poikien vaatteista, mutta kirppiksiä kierreltyäni olen todella joutunut perumaan sanani. Poikien vaatteissa on jopa se ihanuus tyttöjen vaatteisiin verrattuna ettei niitä ole aivan yhtä runsaasti. Tai ainakaan poikien vaatteissa vaaleansininen ei oksenna kengillesi yhtä pahasti kuin vaaleanpunainen tyttöjen vaatteissa. Varsinkin kirpputorilla näkee kyä selvästi missä loosissa myydään lähes poikkeuksetta pelkkiä tyttöjen vaatteita. 

Mutta kyllä tämä vauvanvaateaika on omalla tavallaan myös kamalan surullista ja syynä on tämä: 


Siinä on pinoina kaikki ne vaatteet, jotka eivät enää sovi. Ehdimmekö käyttää kaikkia? Vastaus lienee ilmeinen. 50-52-56-kokoisten vaatteitten aika on ohi. Vauvelimme kasvaa niin hirmuista vauhtia, että olimme tänään kirpputorilla shoppailemassa 62-68 -kokoisia vaatteita. 

Millaisia vaatteita meillä sitten suositaan?

Haalareita! 

Olen täysin hurahtanut haalareihin - erityisesti vetoketjullisiin. Nepparitkin ovat ok, mutta jos valita saa niin vetoketjulla. 
Eihän näitä kuoseja voi vastustaa! Ja haalarit on meillä siis koti- ja mökkiasuja. Emme lähde kauppaan oloasussa. :) 
Rakastan haalareitten helppoutta ja sitä, etteivät ne kiristä ja purista mistään. Niissä vauvan on kiva olla ja touhuta. Vaipanvaihtokin käy kädenkäänteessä kun ei tarvitse erikseen riisua housuja ja availla bodin neppareita. 
Näissä on myös mukava ja lämmin nukkua. Ai että tämä äiti tykkää! ♥ 
Plus että onhan ne nyt ihan tosi söpöjä. 

Tämän päivän kirpparilöydöt ulkona kuivumassa. 


Ja tässä meidän lähes täydellinen haalarikokoelmamme - vain kaksi olohaalaria puuttuu. 

Kietaisubodeja!

Nykyään Ahti jo sietää myös pään yli kiskottavia bodeja ja paitoja, mutta alussa, kun pää oli vielä imukuppitraumoista hellänä, ei olisi tullut mieleenkään vetää pään yli mitään. Jo pienikin kosketus sai aikaan itkuraivarit. Niinpä meillä totuttiin kietaisubodeihin ja nehän ovat varsin näppäriä, vaikka aluksi neppreitten määrä tuntui mielettömältä ja miehellä kesti oma aikansa tajuta mikä nepparihattu kuuluu mitäkin pohjaa vasten. 

Pikkuinen pariviikkoisena kietaisubodissaan. 

Farkkuhaalarit!

Tämänpäiväinen kirpparilöytö pian pieneksi käyvien farkkuhaalareitten tilalle. 

Sitten kun halutaan laittaa jotain siistiä ja tyylikästä, mutta söpöä, puemme farkkuhaalarit. Ne ovat älyttömän mukavat ja väljät. 


Hupparit!

Hupparit on siitä mukavia, että niillä on helppo säädellä vauvan lämpöä. Ja niitten alla voi käyttää myös niitä surullsia lyhyen sesongin bodeja, joissa on vain pienet hihat. 


Shortsiasut!

Kesähelteillä aivan ehdottomat!! Helpot pukea, väljät, mukavat ja söpöt! Näissä meillä kuljettiin koko hellejakso. Entäs sitten ne nounout?

Potkuhousut/-puvut!

Emme missään vaiheessa ole päässeet potkuhousuista jyvälle. Ne ovat varmaan ihan kätevät kun sukat kulkevat mukana, mutta jotenkin ne eivät tunnu omilta. Lähes poikkeuksetta kaikki potkuhousut on jääneet käyttämättä ja uusia isompia en ole hankkinut. Eivätkä ne ole hyviä silloin kun lasta pidetään kantorepussa - jalat ja varpaat pingottuvat silloin herkästi liian ahtaalle. 


Isin taidonnäyte potkuhousujen pukemisessa kun poika oli viikon vanha :D 

Muita ehdottomia nounou-vaatteita meillä ei taida olla. Mutta äitiyspakkauksen (2018) keltainen body on värinä ehdoton nounou. Se on minusta hirveän ruma eikä sovi Ahtille lainkaan. 

Kuvakaappaus KELAn sivuilta. 


Kaiken kaikkiaan vauvanvaatemaailma on ihana! Niitä on ihana etsiä ja löytää kirpputoreilta. Niitä on ihana pestä ja laittaa kuivumaan. Niitä on ihana viikata, mutta niin surullista niistä on luopua. 6 kommenttia:

 1. Miten suloisia vaatteita! Ja tietty parhaimmillaan kun pääsevät Ahtin päälle, hän on aivan syötävän söpö.

  VastaaPoista
 2. Ihania nämä sun postaukset. Jostain syystä kommenttien jättö on jäänyt viime aikoina vähälle; oliskohan tuo pieni mies siihen syynsä. :,D
  Meinasin kans yrittää tehdä tällaisen postauksen. Todellakin haalarit on ihan parhaita!! :D Itse tykkään ehkä enemmän napillisista, koska poika tykkää nukkua rinnanpäällä, niin vetskarit meinaa painaa. :P
  Jaahas, vauva heräsi...
  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi olla et hänellä on asian kanssa jotain tekemistä :D
   Ja joo, noi napilliset on ehdottomasti parempia sitbjos tykkää masuilla.
   Kiitos kommentista ❤️

   Poista
 3. Tämä oli kun mun kynästä. Sillä erotuksella että tuo keltainen body sopii meidän tytyn väreihin loistavasti.

  Mutta siis haalarit ja shortsipuvut on ehdottomia suosikkeja. Sekä kietaisubodyt! Potkarit ei mee oikein min järkeen. Erikseen housut ja sukat on paljon fiksumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että se sopii edes jollekulle :D
   Ja joo, potkarit ei hyvä!!

   Poista