tiistai 3. syyskuuta 2019

Vauvatarvikkeet: Turhat ja tarpeelliset

Aika paljon vauvatavaraa tuli hankittua ennen Ahtin syntymää ja nettihän on pullollaan MUST HAVE -listoja, joita itsekin seurasin ja poimin tarpeellisimmilta tuntuvat ideat. Aika pitkälti tuli hankittua tarpeellisia juttuja, mutta toiset ovat tietysti olleet hyödyllisempiä kuin toiset ja toiset täysin turhakkeita. 

Ennen Ahtin syntymää tein listan hankkimistani tarvikkeista ja se löytyy täältä. 

TURHAT 

Kantoreppu 


Toistaiseksi tuntuu, että kantoreppu oli loppujen lopuksi turha "hankinta" (saimme sen ilmaiseksi), koska ei sitä tullut kesäkuumilla käytettyä kuin muutaman kerran enkä tiedä saammeko sitä enää uudestaan käyttöön. 

Vaunun koppa 


Ahti ei juuriaan ole viihtynyt vaunukopassaan. Hyödyllisin se on ollut silloin kun olemme olleet yötä jossain, jolloin vauvan on saanut yöksi koppaan nukkumaan. Alussa yritimme käydä vaunulenkeillä, mutta poika suostui nukkumaan vain kun vaunut olivat liikkeellä ja heräsi heti kun palattiin kotiin ja yritin saada hänet terassilla jatkamaan uniaan. 
Ehkä nyt syksyä ja talvea kohden tästäkin vielä tulee hyödyllisempi. 


Tutit


Tutteja satoi joka tuutista, mutta eivät olleet Ahtin juttu, joten turhiksi jäivät. Onneksi kavereilla on tuttia syöviä vauvoja, joille ne saattoi lahjoittaa. 

Sinkkivoide ja nännivoide


Eipä ole ollut kummallekaan tarvetta. Ei ole toistaiseksi ollut vaippaihottumaa. Sinkin sijaan ollaan tarpeen mukaan kynsinaarmuihin ja muihin käytetty bepanthenia. Olin aivan varma, että olisin saanut lotrata nännvoidetta, mutta eipä tarvinnutkaan. 

Potkuhousut

Niitä ei olla käytetty kuin aivan alussa pari kertaa. Koimme ne heti epäkäytännöllisiksi. 

Muuta totaalisen turhaa en keksinyt, sillä aikalailla muita juttuja ollaan käytetty enemmän tai vähemmän säännöllisesti. 

TARPEELLISET

Kapalopussi




Tuli kyllä tarpeeseen, jotta saatiin pikkumiehen uni rauhoitettua - hänellä kun nuo kädet heiluvat niin ettei nukkumisesta meinannut tulla mitään. Ostimme myös seuraavan koon kapalopussin, mutta se on jäänyt käyttämättä. 

Sähkö-rintapumppu


Koska poika ei koskaan oppinut imemään, oli tämä enemmän kuin tarpeellinen hankinta. En olisi ikinä käsipumpulla jaksanut kolmea kuukautta pumppailla kaikkia vauvan aterioita. 

Pussukka vaunuihin


Tässä kulkee omat tavarat (kukkaro, puhelin, avaimet) näppärästi mukana ilman, että tarvitsee erikseen kantaa käsilaukkua. Lisäksi tässä kulkee kätevästi tuttipullotkin mukana. Ja tuon etummaisen taskun saa irti jos vaikka täytyy jättää rattaat jonnekin valvomatta. 

Sitteri ja turvakaukalo


Ahti on alusta saakka viihtynyt sitterissä. Nykyään en häntä siinä enää "istuta" kuin syöttämisen ajan ja kun käyn suihkussa tai puuhaan kotona jotain muuta mihin haluan ottaa hänet mukaan. 

Turvakaukalo sen sijaan on tullut aina vain tärkeämmäksi. Se on meillä aina mukana, sillä sen saa niin kätevästi vaunuihin kiinni eikä lasta tarvitse autostakaan kiskoa unessa koppaan vaan kaukalon voi suoraan siirtää ratasosaan. 

Ahti viihtyy myös hyvin päiväunilla siinä. Onneksi koppa on äärimmäisen hyvän mallinen, joten vauva pysyy ryhdikkäässä asennossa vajoamatta ruttuun kuten useissa turvakaukalomalleissa. 

Unipesä


Aluksi Ahti nukkui unipesässä meidän välissämme, josta siirsimme hänet unipesässä omaan sänkyyn. Myös mökillä oli unipesä. Nykyään pesä ei ole enää käytössä, mutta siitä oli kyllä pienokaisen sopeutumisessa apua. 

Hyttysverkko

On ollut ahkerassa käytössä koko kesän, sillä Ahti viihtyy ulkona unilla.

Haalarit

Meidän luotto-kotivaate ja aiheesta onkin parempaa juttua Mukavuudenhaluinen vauvan vaatetus- postauksessa. 

Leikkimatto

Leikkimatolla viihtyy vauvan lisäksi joku muukin. :D

Tämä on antanut valtavasti lisää aikaa minulle tehdä kotitöitä ja välillä ihan omiakin juttujani, sillä Ahti viihtyy leikkimatolla toistaiseksi valtavan hyvin ja pitkiäkin aikoja. 

Mukana kannettava leikkimatto


Ahti sai sen minun tädiltäni ja sedältäni ristiäislahjaksi ja tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavatkin, että se on tehty tämän vuoden äitiyspakkauksessa olleesta makuupussista. Sitä on helppo kantaa mukana ja siinä on pehmoista kölliä ja touhuta. 

Pehmoinen kettupeitto


Ahti on alusta asti nukkunut pehmoisessa kettupeitossaan niin vaunuissa, sohvalla, sängyssä, sitterissä, turvakaukalossa kuin mökillä korisängyssäkin.. siis ihan kaikkialla Se on maailman ihaninta ja kevyintä materiaalia. Kesähelteillä jouduimme pitämään siitä taukoa, mutta nyt viileitten alettua kettupeitto pääsee taas joka paikkaan mukaan.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!Voi kun olisi tuommoisia kapalopusseja ollut silloin, kun meidän poika oli vauva. Ihan mahdotonta meuhkamista pienillä käsillä ja itku pääsi kun oma käsi tarttui pullukasta poskesta kiinni...Tosi kätevä keksintö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kätevä juu! :) Meillä ainakin oli alkuunsa tosi hyödyllinen, nykyään jo nukkuukin rauhaksiin ihan tavallisessa yöhaalarissa.

      Poista