sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Pensaspavut pakkaseen

Ensimmäinen kesä uudella omalla pihalla meni kokeillen ja onnistuen. Kasvatin kukkien lisäksi raparperia, tilliä, persiljaa, ruohosipulia sekä pensaspapuja. Papujen onnistumisesta ja kasvamisesta en ollut lainkaan varma, mutta ne yllättivätkin minut iloisesti kun ne heinäkuussa yhtäkkiä kiirehtivät reheviksi ja antoivat huippusadon. Nyt on pakkasessa kiva vara näitä minun suosikkikasviksiani. 


Pensaspavut sisältävät raakoina mm. myrkyllistä lektiiniä eli ne tulee ryöpätä ennen käyttöä hyvin. 


Ryöppäsin eli keitin papuja 10 minuuttia, kuivasin ja jäähdytin ne hyvin  ja annostelin sitten näppäriin pusseihin pakastusta varten. 





Pavut sopivat minun mielestäni mihin vain, patoihin, wokkeihin, risottoihin, sellaisenaan tai esim. pekonin kanssa lisukkeeksi. ♥

2 kommenttia:

  1. :) aika muhkea sato:).pienestäkin pihasta!Pavuista on tosiaankin moneen ruokaan:)
    Minun pensaspaput.päätyivät jonkun ötökkäparven ruuiksi,söivät kaikki kukat:(
    Mutta ensikesänä uusin taistoin kylvän pavut:)
    Ihanaa alkanutta syksyä:)

    VastaaPoista
  2. Lähiruokaa parhaimmillaan. Mukavaa syyskuuta ♥️

    VastaaPoista