tiistai 22. tammikuuta 2019

Olen virallisesti raskaana

Nyt ne pelottavat hakemukset on laitettu vetämään... Siis äitiysavustus, jonka valitsimme äitiyspakkauksen muodossa sekä lapsilisä ja äitiys- sekä vanhempainraha.. Eihän ne monimutkaisia lomakkeita olleet täyttää, mutta jännittää se silti tihrustaa niitä pikkupränttejä ja tarkistaa sadatta kertaa mitä on kirjoittanut ja onko kaikki vuosiluvut oikein. Mutta tehty se nyt on ja onneksi tässä on vielä hyvin aikaa korjailla mahdollisia virheitä.. 

Merkkipaaluhan tässä kaikessa on se, että sain neuvolasta raskaustodistuksen, mikä tarkoittaa, että raskauteni on kestänyt vähintään 154 päivää eli noin 5 kuukautta. Tällä hetkellä mennään raskausviikolla 22+3 eli kuutisen viikkoa vielä elellään raskauden toista kolmannesta ja sitten ollaankin jo niin sanotulla loppusuoralla. Aika kiitää. 

Neuvolassa kaikki oli hyvin. Paino on noussut vain noin kilon verran lähtöpainosta, verenpaineet on ok ja vatsa on kasvanut käyrien mukaisesti. Pikkumiehen sydänäänet löytyivät suhteellisen helposti ja sykkeet pumputteli 150 paikkeilla. Verensokeritkaan eivät ole heitelleet tai nousseet yli sallittujen rajojen ja sainkin luvan harventaa mittausväliä. Hienoa on myös se, että nykyään isyyden voi tunnustaa neuvolassa samoin kuin tehdä yhteishuoltajuuspäätöksen. Jää turha lastenvalvojalla ravaaminen pois. Miehestä huvittavinta oli ns. 30 päivän "palautusoikeus", joka siis tarkoittaa, että miehellä on lapsen syntymän jälkeen 30 päivää aikaa peruuttaa isyydentunnustuksensa perustellusta syystä. 

Tällä hetkellä paperijutut on siis tehtynä.. 

ÄITIYSAVUSTUS 
ÄITIYSRAHA 
VANHEMPAINRAHA
LAPSILISÄ
VAUVAVAKUUTUS 

Seuraava projekti taitaakin olla tuo lastenhuoneen laitto. Kävin kangaskaupassa metsästämässä kivaa verhokangasta ja se ei ollutkaan aivan helppoa. Pyörisin siellä melkein tunnin ja tuskailin. Suoraan sanottuna lasten kankaat ovat RUMIA. Niissä on kaikki kamalat värit tällätty samaan kankaaseen kera jonkin karmean ihmis- tai Ryhmä Hau -hahmon kera. Ei kiitos. Yritin etsiä kangasta rauhallisella pohjavärillä ja jollain kauniilla eläinkuviolla, mutta sellaista ei kävellyt vastaan. Päädyin sitten (ehkä joidenkin mielestä tylsästi) seuraavanlaiseen rauhalliseen kankaaseen, johon itse olen kovin ihastunut. 


Ajatuksena on, että huoneen perinteistä harmaa-valkoista tunnelmaa piristäisi mintun ja turkoosin väriset sisustuselementit. Pinnasängyn turkoosi päiväpeitto on virkkautyön alla. Lähitulevaisuudessa tulossa oma postauksena vauvahuoneen rakentumisesta. ♥

3 kommenttia:

 1. Hempeän :kaunis,kun lisäät siihen mintun ja turkoosi:)
  unelmien :) vauvanhuone....Kaunis siitä tulee
  Mukavaa loppuviikkoa,virallisesti!:) :)

  VastaaPoista
 2. Meille on myös tulossa kevätvauva ja huonetta sisustettu samoin ajatuksin, eli perus harmaa-valkoista, mutta väripilkkuna sitten minttua. Nyt vauvan huone alkaa olla jo aika hyvällä mallilla, mutta vitsit että välillä on ollut vaikea löytää tuota minttua! Me ei olla otettu selvää sukupuolesta, joten hirveästi ei toivoisi mintun taittavan siniseen, ettei huoneesta tule liian poikamaisen oloinen jos vauva osoittautuukin tytöksi. Odotan siis tulevaa postaustasi jos saisin sieltä vinkkejä noihin mintun sävyisiin sisustuselementteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla! Täytyykin alkaa todenteolla tuota huonetta laittamaan että saan postauksen tehtyä :) Minäkään en täysin usko ennen kuin näen, että meille on tulossa poika :D Parempi siis pelata loppuun asti varman päälle ja valita ns. sukupuolineutraaleja värejä/vaatteita /sisustusjuttuja.

   Poista