tiistai 26. helmikuuta 2019

Puutarhaunelmia

Näinä keväisen aurinkoisina päivinä on mieli kääntynyt jo kovasti kylvöhommiin sekä puutarhan suunnitteluun. Tilasin Korpikangas Siemen-Frö:ltä jo kuukausi sitten siemenet kukkiin, joiden kasvatusta aion kokeilla tänä kesänä. Nyt alkaakin olla esikasvatusaika käsillä - osa tosin kylvetään suoraan ulos ilmojen lämmettyä. Tein kukista itselleni muistilaput, sillä siemenpusseilla on ikävä tapa hukkaantua, kastua sekä likaantua. Tällä tavoin tiedot ja huomiot on paljon paremmassa tallessa ja kesän jälkeen tuonne voi vielä lisäillä omia huomioit sekä kokemuksia. 

Vielä puutarhassa ei näy lumen alta juuri mitään. Pallotuijaa en ole koko talvena nähnyt, mutta sen kaverin timanttituijan kävin harsottamassa, jottei kevätaurinko polta sitä pilalle. 
Maan sulattua ensimmäisiä hommia on apilansiemenen viskominen pihanurmelle sekä multalaatikoiden lannoitus sekä lisämullan hankinta. 
Jännän äärellä ollaan myös sen suhteen, nouseeko viime syksynä istuttamistani 150 tulppaanista yksikään tänä keväänä kukkimaan. 

1 kommentti:

  1. Tästä se kevät lähtee. Onnea siemenkylvöillesi. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista