sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kovaa vauhtia kohti viimeistä kolmannesta

Järjetöntähän tämä on, että parin viikon päästä alkaa viimeinen kolmannes ja niin sanottu lähtölaskenta kohti tuntematonta. Samaan aikaan se on pelottavaa mutta myös kihelmöivätn jännittävää ja malttamattomuus alkaa kasvaa. 

♥ Viikkoja tällä hetkellä 26+1
♥ Painoa alusta +4,5kg
♥ Vauvan painoarvio 800g (vau.fi)
♥ Vauvan pituusarvio (koko pituus): 30cm (vau.fi)


OIREET: 

♣ Närästys
♣ Pahentuneet rannekanavaoireet
♣ Harkkasupistukset
♣ Pikaähky
♣ Päänsärky
♣ Tihentynyt pissahätä

NÄRÄSTYKSESTÄ

Tämä vaiva alkoi oikeastaan tuossa pari viikkoa sitten ja päätin jättää kahvin pois lähes kokonaan satunnaisia kertoja lukuunottamatta. Päätin, että enää iltapäivästä en kahvia juo, sillä huomasin sen aiheuttavan närästystä. Myös moni muu taitaa aiheuttaa samoja oireita ihan rasvaisista ruoista omenoihin. Vaiva ei ole vielä niin paha, että olisin joutunut turvautumaan närästysvalmisteisiin. Vielä olen selvinnyt runsaalla vedenjuonnilla. 

RANNEKANAVIEN OIREYHTYMÄSTÄ

Tämä vaiva alkoi tasantarkkaan siinä kohtaa kun saavutin raskauden puolivälin. Kädet alkoivat puutua öisin ja sormet muuttuivat pökkelöiksi. Aamuisin renteet olivat kipeät kunnes vetreytyivät. Aloin googletella mistä moinen voisi johtua ja löysinkin tietoa raskaudenaikaisesta rannekanavien oireyhtymästä. On kuulemma hyvin yleinen vaiva, josta minä en vain sattumoisin ole koskaan kuullut. 

No, sivustoilla suositeltiin yölastojen käyttöä ja alkuun se auttoikin mutta nyt vaiva on pahentunut niin pahaksi, että puutumista, kipuilua ja voimattomuutta esiintyy pitkin päivää. Ja fyysinen hoitotyöni tuskin ainakaan asiaa helpotti. Päätin käydä lääkärillä konsultaatiossa ja sen myötä olenkin nyt ollut viikon verran sairaslomalla. Pääsin NMEG-tutkimuksiin ja tiistaina pitäisi lääkärin soitella tuloksista. No, tulokset kuulinkin jo tutkimuksen tehneeltä lääkäriltä pääliisinpuolin ja ne olivat odotetunlaiset, sillä molemmista ranteista löytyi selkeät tukokset. 

Harmillisinta tässä on se, että oikeastaan kaikki mitä teen, aiheuttaa kipua sekä puutumista. Jo ihan ruokailussa veitsen käyttö on hankalaa kun pitäisi samaan aikaan sekä puristaa, että painaa veistä. Samanlaista ongelmaa esiintyy autossa vaihteiden vaihdossa tai äärikäännöksissä sekä monella muullakin osa-alueella. Luonnollisestikaan käteni eivät kiittäneet kun koitin leikellä tulevien hääkutsujen kartonkipohjia.. 

Tähän vaivaanhan ei varsinaisesi mitään hoitoa ole varsinkaan näin raskausaikaan, joten koitan ajatella tämän kaiken olevan pienen kivun ja puutumuksen arvoista... 

HARKKASUPISTUKSISTA

Näitä on nyt alkanut tulla tiheämmin ja varsinkin jos olen pitempään liikkellä. Välillä harkkareita tulee tilanteissa, joissa olen maannut pitkään Ylös noustessa kivistys on niin kovaa etten meinaa saada itseäni suoraksi. Vatsa on kuin juuri täyteen pumpattu jalkapallo.. Kivuliaita nämä supistukset eivät onneksi ole olleet, joten neuvolan ohjeiden mukaan kaiken pitäisi olla ok. 

PIKAÄHKYSTÄ

Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei minun tarvitse edes syödä paljon kun jo yhtäkkiä tunnen itseni ähkytäydeksi. Hetken päästä olo yleensä helpottaa kuin sormien napautuksesta. Ehkä tähän samaan syssyyn voi mainita myös siitä, että taas on tullut vaihe kun mikään ruoka ei oikein maistuisi ja kaikki maistuu puulta. Aamupala on ainoa mikä maistuu varmasti, mutta ruoasta puhuttaessa alkaa nousta vatsahapot kurkkuun. Perjantaina kauppareissulla tuli pitkästä aikaa jopa huono olo, vaikka olin syönyt aamupalan tunnin sisällä eikä liian pitkästä ateriavälistäkään uskoakseni ollut kyse. Pakko oli ensiavuksi ostaa Jaffa. 

PÄÄNSÄRYISTÄ

Nämä eivät vielä harmiksi asti ole vaivanneet mutta alkavat hyvin salakavalasti yhtäkkiä. Onneksi ne häviävät toistaiseksi yhtä salakavalasti kuin tulevatkin. Säryn laatu on sellainen, jossa pää tuntuu ylipaineiselta ilmapallolta. 

PISSAHÄDÄSTÄ

Tämä ravaaminen on nyt toden teolla alkanut. Öisin selviän vielä yhdellä käynnillä, mutta päivisin saan juosta senkin edestä. Oloja tuskin helpottaa se, että pikkuaverilla on edelleen kantapäät minun virtsarakossani. 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

MITES NE VAUVAVALMISTELUT?

Hyvin! Olen sairauslomani aikana pessyt kaikki vauvanvaatteet ja viikannut ne lipastoon lajeittain sekä koottain. Liinavaatteet ovat vielä pesua vailla. 


Vauvanhuoneen verhotkin tuli ommeltua niin, että nyt ne saisi ripustaa roikkumaan. Torkkupeiton virkkaustyö seisoo, sillä ranteet eivät anna tällä hetkellä virkkausliikkelle mahdollisuutta. Mutta eiköhän sekin aikanaan valmistu. 

ENTÄS NE HIMOT?

Jaffa! Sitä pitäisi aina olla. Mutta tietenkään sitä ei aina ole ja hyvä niin. 
Tupla-patukat. Onneksi niitäkään ei aina ole tarjolla.. 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Viikon päästä on ensimmäinen neuvolalääkärikäynti ja perhevalmennuksemme alkaa.

2 kommenttia:

 1. Kiva lukkee siun raskauskuulumissii :) Tuo rannekipu on hirveää! Oon ihme ja kumma säästynyt siltä nyt raskaana ollessa, mutta aijemmin miulla on ollut ongelmaa rannekanavien kanssa ja joutunut olemaan myöskin sairaslomalla kivun takia.
  Mie ravaan yöllä vessasssa pahimmillaan 4-5 kertaa :D Nyt tosin huomaan, että on hiukan rauhoittunu ja jää siihen 1-2 kertaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säästyt raskauden aikana rannekivuitta, on meinaan melko lamauttavaa välillä.

   Poista