keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Äitiyslomakuulumisia

Äitiyslomaa on nyt takana aika tarkkaan viikko. Sitä ennen ehdin toki olla sairaslomalla parisen kuukautta, joten sinänsä mikään ei varsinaisesti ole muuttunut. 
Mökillä olen viihtynyt paljon - kotona olen käynyt lähinnä kääntymässä.


Äitiysloman aloituspäivänä näytti tältä. 


Nyt elellään tällaisia lukemia. 

Kuukausi vielä ja sitten ollaan lasketussa päivässä. Tosin itsestäni on alkanut tuntua, ettei maaliin saakka päästä - sen verran on ollut supisteluja ja epäilen limatulpankin irronneen tänään. 
Huomenna on onneksi neuvola, jossa näistä pääsee juttelemaan. 

Olen myös huomannut, että vesi, jonka päivän aikana juon, ei poistu samassa määrin kropastani ja sekin hieman huolettaa. Johonkin se jää ja siksi varmaan nesteetkin on alkaneet kertyä enemmän ja enemmän. Pitänee aloittaa mansikoiden ja ananasten syöminen - jospa niistä olisi apua. 
Lisäksi vatsa on päivittäin sekaisin niin, että vessareissuja kertyy useita. 

Kaiken kukkuraksi sairastuin johonkin typerään nuha-kuume-yskään pääsiäisenä ja se eskaloitui maanantai-illalla siihen, että oli pakko lähteä päivystykseen. Henki ei enää kulkenut ja kuumekin nousi nousemistaan. Loppujen lopuksi mitään vakavaa ei onneksi löytynyt - infektioastmani oli vain ottanut nokkiinsa taudista. Pääsin hengittelemään lääkkeitä maskin kautta ja sitten takaisin kotiin. Tänään on ensimmäinen päivä kun olen jaksanut jopa tehdä jotain. 

Kävin kirpputorilla etsimässä lyhythihaisia bodeja kesää varten.
Lisäksi olen hiljaksiin puuhannut puutarhassa. 

Suorastaan kesäinen sää on hellinyt tänään niin, että olen viihtynyt tässä uudessa ihanan kevyessä äitiys/imetysmekossa, jolle varmasti tulee käyttöä myös pikkuisen synnyttyä. 

6 kommenttia:

 1. :) olen seurannut blogiasi kauan. .. kauan...... ja täytyy sanoa kaunis olet ,mutta raskaus kaunistaa,ja kypsyttää :) tytöstä naiseksi:) = Kauniiksi äidiksi:)
  Oiken hyvää kevättä,ja vointia:)'

  VastaaPoista
 2. Elät varsin jännittäviä aikoja :) Mukavaa odotusta :)

  VastaaPoista
 3. Hieno kuva siusta ja ihana mekko :)
  Miulla oli muuten vatsa sekaisin viikko pari ennen synnytystä, en tiijä varmaksi mutta jostain kuullut että monella se on sellainen merkki että synnytys ois lähellä.
  Tsemppiä lopputaivaleeseen!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen moista jostain lukenut joten jääpi nähtäväksi ;)

   Poista