maanantai 15. huhtikuuta 2019

Turvonneet terveiset neuvolasta


Täällä mennään tällaisissa lukemissa ja tänään oli taas väliaikaneuvola. 

Viimekuulumisista muutosta on tullut sen verran, että pääsin kokemaan ensimmäiset ns. kivuliaat supistukset, jotka kaatoivat minut sänkyyn koko vuorokaudeksi ja vielä seuraava päiväkin oli kurja. Mutta sen jälkeen ei taas mitään - tasaisa ja seesteistä. 

Toinen muutos näkyy seuraavassa kuvassa. Sori vaan ne jotka voi pahoin. 


Eli nyt on alkanut tää järkyttävä turvotus eritoten jaloissa. Ja tästä syystä sekä hienoisesta verenpaineen noususta, pääsinkin  nyt hiukan tiuhempaan seurantaan neuvolassa. Olen siitä kyllä iloinen, sillä raskausmyrkytys on kaiketi hyvinkin yleistä ensisynnyttäjillä.
Turvotus näkyy myös kasvoissa ja jonkin verran käsissä. 
Virtstaestit olivat edelleen puhtaat. 

Lapsi oli edelleen pää alaspäin ja ilmeisesti aika alhaalla koska oloni on helpottunut melkoisesti siitä mitä se vielä jokin aika sitten oli kun tuntui, että pallean päällä olisi ollut kiristävä vanne. 

Yöt menevät pitkälti valvoessa, vaikka syytä ei varsinaisesti ole. Pikkuinen on yöt rauhaksiin, mitä nyt välillä hikkailee. Silti en saa unta ja vaihdan kylkeä levottomasti. Tästäkään huolimatta en koe olevani päivisin erityisen väsynyt. Toisin sanottuna tilanteessa ei siis varsinaisesti ole mitään valittamista :D 

Pikkuisen sykkeet olivat tasaiset ja kaikki tuntui olevan muutenkin hyvin. 
Joten seurannalla mennään ja kovaa vauhtia kohti synnytystä. 

2 kommenttia:

  1. Tuo yövalvominen kuulostaa niin tutulle.Luin jostain, että sillä tavalla arvellaan äidin valmistautuvan yöheräilemiseen:)

    VastaaPoista