sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Herkuttele kotitekoisilla nugeteilla

Tiedän todella monia ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että kaupan valmisnugetit ovat jotain kamalaakin kamalampaa, mutta tiedän myös vähintään yhtä monta, jotka rakastavat näitä kyseisiä tuotteita ja syövät niitä vähintään viikottain tai käyttävät niitä esimerkiksi kätevinä välipaloina.

Minusta ne ovat ihan ok, vaikka tiedänkin etteivät ne ole kanaa nähneetkään (kärjistettyä, tiedän). Tosin nykyään niitä ei ole tullut syötyä A) painonpudotuksen vuoksi, B) ruoka-ainerajoitteiden vuoksi ja C) koska olen löytänyt tavan valmistaa paljon parempia nugetteja itse.

Tarvitset: 

♥ Broilerin fileeleikettä/rintafilettä n. 350-480g
♥ Corn Flakes -muroja 3dl
♥ 1 muna
♥ mausteita (pippuri, suola, valkosipulirouhe, paprika yms.)


1) Pistä Corn Flakesit esimerkiksi pussiin ja murskaa kaulimella pieneksi muruksi. 
2.) Kaada esim. lautaselle ja lisää joukkoon haluamasi määrä mausteita. Minä laitoin pippuria, suolaa, valkosipulirouhetta ja paprikajauhetta. 


3.) Leikkaa kanat sopiviksi pienehköiksi paloiksi esimerkiksi saksilla. 


4) Ja jos sinulta on leivinpaperi ja kaikki vähääkään sitä muistuttava päässyt salakavalasti loppumaan ja olet vielä kaupastakin kävellyt ulos ilman sitä ostoslistalla ollutta leivinpaperia, ota käyttöösi folio. :D 


5) Riko yhteen astiaan muna ja sekoita rakenne riki. 
6) Pyörittele kananpala ensin munassa ja sitten Corn Flakes -mausteseoksessa ja laita se sitten pellille. 


7) Paista nugetteja 200 asteessa 15-20 minuuttia. Älä paista liian kauan tai nugetit kuivuvat. 

Meillä syödään näitten kanssa lähes poikkeuksetta kuorellisia lankkuperunoita sekä tuoretta kurkkua viipaleina sekä tottakai Blåbandin AIOLIA ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti