lauantai 13. tammikuuta 2018

Putoaako paino vihdoinkin?

Vuonna 2012 muutin ensimmäiseen omaan kotiini silloisen poikaystäväni kanssa ja elämä tuntui avaavan ihan älyttömästi vapauksia. Vihdoinkin sain päättää täysin mitä kaupasta kotiin kannan ja milloin syön mitäkin. Ja niinhän se sitten kostautui, että ennen 68-kiloinen muuttui vuodessa 88-kiloiseksi ja lopulta pahimmillaan melkein 93-kiloiseksi. 

Toisin sanottuna vuodesta 2013 on painonpudotus ollut osa elämääni. Välillä se on onnistunut paremmin - kuten vuonna 2015. jolloin sain yhtäjaksoisesti pudotettua 12 kiloa ja pääsin jo alle 80 kilon. Mutta niin ne kilot hiipivät takaisin, jos muutosta ei ole tapahtunut pään sisällä. Tällä hetkellä painoni pyörii siinä 85 kilon paikkeilla ja olen alkanut tehdä töitä enemmän pääni kanssa kuin pelkästään kiloja tuijotellen. Olen löytänyt itselleni sopivan ruokarytmin ja aamupalan, josta en lipsu.♥ Gluteenitonta kaurapuuroa
♥ kookosöljyä 1rkl
♥ mansikoita 200g
♥ kourallinen pähkinöitä tai supermarja/siemensekoitusta
♥ 2 lasia vettä
♥ ½ lasia greippi/tuoremehua
♥ vitamiinit
♥ joskus jokin hedelmä


 Päätöksistä kiinni pitämistä ja mielitekojen vastustamista helpottavat aika mittavat ruoka-ainerajoitukset. Ensin jäi pois kaikki, missä on maitoproteiinia ja nyt tämän vuoden alusta myös kaikki vehnää sisältävä. Suuri osa karkeista sisältää vehnää ja suuri osa sipseistä sisältää vähintään maitoproteiinia puhumattakaan kekseistä ja pullista sekä kaiken maailma roskaruoasta. 
On siis helppoa kieltäytyä ja unohtaa suuri osa epäterveellisistä ruoista niiden aiheuttaessa terveydelle haittaa sekä äärimmäisen harmillista esteettisesti epämiellyttävää kutisevaa ihottumaa. 

Vuoden alusta aloitin Elämäntaparemontin Facebookin vertaistukiryhmässä ja tällä hetkellä paino on pudonnut noin 3 kilon verran. En tiedä onko jotain merkittävää tapahtunut pääni sisällä vai onko se allergioiden ansiota, mutta kaikki on ollut kovin helppoa ja on ollut ihanaa päästä kokeilemaan uusia reseptejä sekä raaka-aineita. Olen löytänyt kasvikset aivan eri valossa ja alkanut nauttia niiden mausta. Eikä silti ole tavallaan tarvinnut luopua täysin mistään, sillä esimerkiksi pizzat, hampurilaiset ja muut on täysin mahdollista tehdä maidottomasti ja vehnättömästi. 

Tällaista siis kaiken muun elämän ohella. Blogissa tulee varmaan aika-ajoin vilahtelemaan juttua painonpudotuksesta, elämäntaparemontista ja tottakai päivittelen tänne juurikin noita maidottomia ja vehnättömiä reseptejä. 

Vähähiilihydraattinen kanarulla (maidoton ja vehnätön (gluteeniton)) Postaukseen pääset kuvaa klikkaamalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti