maanantai 22. tammikuuta 2018

Palauta vanha koti siistinä!

Vuokralla asumisessa on sellainen ikävä varjopuoli, että koskaan ei tiedä, mitä edellinen asukas jättää jälkeensä. Minä kun silloisen poikaystäväni kanssa muutin tähän nykyiseen asuntooni vuonna 2012, löysin muun muassa kylpyammeen alta muumioituneen sammakon ja keittiön kaapinhyllyt olivat aivan sen näköiset kuin niille olisi mestattu joku. 


Tuollaisia hyllyjä jynssätessä ei kyllä riemu ollut korkealla. Varsinkaan kun se ei ollut yllätyksistä ainoa. 


Vinoon asennetut palapeilit olivat ensimmäinen kauhistus, mutta kun ne otti seinästä irti, oli kauhistus kahta suurempi. Seinä oli nimittäin maalattu peilien asentamisen jälkeen ja niinpä mekin jouduimme heti maalaushommiin. Näille kosmeettisille asioille, kuten seinän lahoamiselle, entiset asukkaat eivät tietenkään voi mitään. Meiltähän muun muassa romahti puolikas seinä alas kylpyhuoneesta eräänä kauniina päivänä kun ovi paukahti ristivedon vaikutuksesta kiinni. 


Myös pientä sähkövikaa lie joskus ollut? Tämän minä pyysin välittömästi huoltoyhtiön vaihtavan. 

No, joka tapausessa tässä pientä maistia omakohtaisista vuokrakamaluuksista. Osa on edellisistä asukkaista riippumatonta, mutta kyllä tämä asunto myös luokattoman siivoton ja likainen oli. Itse en ikinä kehtaisi asuntoa siinä kunnossa eteenpäin luovuttaa ja itse asiassa siivoamatta jätetty tai muuten vain normaalia kuluneempi asunto oikeuttaa vuokranantajaa perimään lisämaksun vielä jälkikäteenkin. 

Näin muuton kynnyksellä olen kirjannut itselleni listan, mitä kaikkea vanhassa asunnossa pitää muistaa tehdä ennen kuin sen voi luovuttaa. 

♥ Pese uuni ja hella (rapsuta pinttymät sokeripalalla)
♥ Pese roskakaappi
♥ Siivoa hellan takaa
♥ Pese liesituuletin
♥ Pese lattiat
♥ Pyyhi kaapit
♥ Pese WC
♥ Pese kylpyamme (myös alta) + kaakelit
♥ Pese ikkunat sisältä
♥ Pese peilipinnat
♥ Puhdista kylppärin ilmanvaihtoventtiili
♥ Siivoa häkki- ja kylmäkellari

Aika paljon hommaa, mutta esimerkiksi kellareitten siivoamisen voi tehdä jo nyt eikä liesituuletinkaan kuukaudessa parissa ehdi kovin pahasti uudestaan likaantua. 
Muut on melkein jätettävä lähelle muuttoa, jottei tarvitse tehdä samaa asiaa kahdesti. 

Jonkun mielestä ehkä liian tunnollista, mutta minulle jää itselleni parempi mieli kun jätän jälkeeni hyvin pidetyn ja siistin kodin, joka mukavien vuokranantajieni on helppo tarkistaa ja sen voi vaikka heti vuokrata seuraavalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti