lauantai 6. heinäkuuta 2019

Raparperipiirakka toscapäällisellä

Tätä kannattaa kokeilla, on meinaan sen verran hyvää - niin vaniljajäätelöllä kuin vaahdotetulla vaniljakastikkeellakin. 


POHJA

3 munaa
2dl sokeria
100g voita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

TÄYTE

n. 4dl raparperia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähtynyt voi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 
Voitele korkeareunainen vuoka, kaada taikina siihen ja ripottele päälle raparperit. 
Paista 200 asteessa noin  20 minuuttia. 

Valmista sillä välin kuorrutus

KUORRUTUS

100g voita
1dl sokeria
1/4dl vehnäjauhoja
100g mantelilastuja
1rkl maitoa

Mittaa ainekset kattilaan. 
Kuumenna seosta koko ajan, kunnes piirakka on valmis otettavaksi uunista pois. 
Levitä seos tasaisesti piirakan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia. 

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kera. 


2 kommenttia:

  1. nam!!!!
    varmasti ihanaa:)
    Kiitos ohjeesta:)
    (minä tykkään toskapiirakasta,,,herkkujen herkku:))
    Mukavaa kesän jatkoa!! sinun iki-omalle :) perheellesi:):):)

    VastaaPoista