lauantai 20. heinäkuuta 2019

Vauva 2kk!

Keskiviikkona pikkuisemme täytti 2 kuukautta, mikä tuntuu järjettömältä kun ajattelee, että vastahan me saatiin tietää odottavamme häntä ja sitten oltiinkin jo synnärillä.. Ja nyt hän on jo 2 kuukautta!

Tähän mennessä neuvolassa saadut mitat: 

LÄHTÖTILANNE 17.5.2019

Syntymäpaino: 3735g
Syntymäpituus: 51cm
Syntymäpäänympärys: 35,5cm

23.5.2019
Paino: 3695g (alusta -40g)

7.6.2019
Paino: 4275g (alusta +540g, edellisestä +580g)
Pituus: 53,2cm (alusta +2,2cm)
Päänympärys: 37,5cm (alusta +2cm)

20.6.2019
Paino: 4995g (alusta +1260g, edellisestä +720g)
Pituus: 55,5cm (alusta +4,5cm, edellisestä +2,3cm)
Päänympärys: 38,4cm (alusta +2,9cm, edellisestä +0,9cm)

18.7.2019
Paino: 5886g (alusta +2151g, edellisestä +891g)
Pituus: 59,5cm (alusta +8,5cm, edellisestä +4cm)
Päänympärys: 39,5cm (alusta +4cm, edellisestä +1,1cm)

Poika kasvaa siis valtavaa vauhtia ja on minusta jo melkoisen pitkä. No, hänellä on pitkät geenit, joten ihmekös tuo. 

Viimeisin neuvolakäynti sai hieman ikävän käänteen kun hoitaja soitti peräämme ja kertoi olevansa huolestunut pojan motoriikasta. Ei ollut kuulemma saanut morotusta kunnolla aikaiseksi ja halusi meidän tulevan takaisin lääkärin tarkastettavaksi. Ihmettelen, ettei hän voinut asiasta mainita vastaanotolla.. No, minä tietysti itku kurkussa ajattelin heti pahinta; että lapsessamme on vikaa. Soitin miehellekin itkupuhelun. 

No turhaahan se oli, sillä lääkäri sanoi heti kun sai lapsen eteensä, ettei ole mitään huolen aihetta. Poika on vain hieman normaalia jännittyneempi ja lääkäri epäili, että hän vaatii hieman enemmän aikaa uusissa paikoissa rentoutumiseen. Kaikki vaadittavat heijasteet hän löysi välittömästi ja iso kivi putosi sydämeltäni. 


Sain hoitajalta hyviä vinkkejä lapsen jännitystilojen purkamiseen ja erityisesti asentohoitovinkkejä selän rentouttamiseen sekä raivoisien itkukohtausten rauhoitteluun. Hoitaja ei ollut omamme vaan sijainen. Hän oli hieman vanhempi ja ote oli selkeästi erilainen kuin tutulla hoitajallamme (joka on siis paras mahdollinen). Hänestä huokui iän tuoma asiantuntevuus ja työn ilo. Hän kohtasi lapseni ihanalla tavalla ja sai hänet välittömästi rauhoittumaan. 

Pieni mies "katsomassa" kun isi pelaa palloa. 

Kehitysaskeleita

Katse

Noin 1,5 viikkoa sitten pojan kupla puhkesi lopullisesti ja hänestä näkee kuinka maailma on avautunut. Hän on erityisen kiinnostunut kasvoista ja voi tapittaa minua pitkiä aikoja. Hän myös seuraa asioita jo hienosti katseellaan. Eläimiä hän ei vielä osaa katsoa. 


Jokellus

Ensimmäiset äännähdykset ja jokelteluksi ymmärrettävät mölinät on saatu aikaiseksi ja ne tuntuvat lisääntyvän päivä päivältä. Pikkuisemme on siis alkanut jutella, mikä on ihanaa. 

Pään kannattelu

Pystyasennossa pää pysyy erittäin hyvin pystyssä eikä juuri heilahtele. Epäilen, että lapsestamme kasvaa Toni Halme :D Tässä on toki taustalla myös sitä jäykkyyttä ja jännittämistä, minkä vuoksi pojan on todella vaikea rentouttaa niskaansa ja selkäänsä ilman apua. 
Vatsallaan olo ei vieläkään ole kivaa, mutta välillä sekin onnistuu ilman itkua, potkua ja raivareita. 

Tältä pään kannattelu makuulla näyttää parhaimmillaan. 

Mutta se hymy vielä uupuu. Välillä hän tosin hymyilee ikään kuin "vahingossa" enkä oikein osaa sanoa onko se tarkoituksellista vai nimenomaan vahinko. Unissaan ja pullo suussa hymy on hyvinkin usein kasvoilla.

Saimme viime neuvolakerralla myös rotavirusrokotteen ja yllätyin kun se annettiinkin suun kautta. Pikkuinen sai kehuja, ettei kukaan aiemmin ollut yhtä hienosti ottanut liuosta - on kuulemma metkan makuista. 

Pari tuntia rokotteen saamisesta alkoi raivo - epäilen että se johtui rokotteen aiheuttamista vatsanväänteistä. Sitä kesti pari tuntia ja sitten se loppui. Sen jälkeen ei ole ollut mitään - ei pulauttelua eikä ripulia. Ei edes pahan hajuista kakkaa. Mutta ilmeisen väsynyt hän on ollut, sillä kahtena yönä hän on nukkunut ensin 20.30-03.30 ja sitten 20.30-04.00. Eikä hän herättyään ole syönyt kuin ehkä juuri ja juuri 80ml ja sitten taas unille. 

Seuraava neuvola onkin vasta kuukauden päästä ja silloin on tiedossa kunnon rokotus. 
Huomenna meillä juhlitaan ristiäisiä, joista enemmän omassa postauksessa.

//////EDIT/////

Juuri kun pääsin siitä hymystä sanomaan niin poika alkoi hymyillä - jopa osalle ristiäisvieraista. ♥ Olen onnellinen. Kyllä vauvan hymy on upea! 

3 kommenttia:

 1. Sulonen käärö:))
  nyt varppina suutut:(
  oisko mahdollista että ,kun ei lakkia/ym lämmintä kaulan ympärillä,kylmä-ilma?/huomaamatonviima ?,tulehtunut/kipeät??Kevät ilma alkukesä katalaa pienien naperoiden kaula/niska /pää alueille. :)(kaularanka-herkkä)
  nimimerkillä,kokemusta...vaikkakin jo vanhaa :)
  Anteeksi!,voit jättää julkaisematta tämän:))
  Oikein mukavaa ristiäis-päivää:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis meinaatko noihin jännitystiloihin?
   On paljon mahdollista, pienet kärsivät monenmoisista vaivoista, joita ei aikuisena tule ajatelleeksikaan. Eikä viestissäsi ollut mitään suuttumisen aihetta, hyvä huomio :)

   Poista
 2. Söpö ja ihana vauva, onnea teille paljon, katsoin että mitenkä tuo jalkapallo kenttä näyttää tutulta, ja häät teillä on olleet ihan minun nurkillani, n. 3km.meiltä, zoolandiassa on muutamia kertoja tullut käytyä, kun lähellä asutaan.
  Onnittelut naimisiin menon myötä, siunausta ja kestävää liittoa tovottelen, meillä tulee 46 avioliitto vuosi, antakaa ja pyytäkää anteeksi, kunnioittakaa toisianne, jos rakkaus loppuu, kaveruus alkaa siitä, ja aina voi rakastua uudelleenkin 20-30 vuoden jälkeenkin, lapsi tarvitsee isän ja äidin, olkoon rakkaus kodissanne aina.

  VastaaPoista