keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Häidemme viettopaikka

Tässä vauvajuttujen ohella päässä on alkanut pyöriä myös häihin liittyvät asiat, sillä kun kesä uhkaavasti lähestyy, lähestyy sen myötä myös syksy eikä aikaa hukattavaksi ole - varsinkaan kun parin kuukauden päästä arkeamme rytmittää uusi perheenjäsen eikä tällaiselle järjestelylle ja Pinterestin selaamiselle jää enää samalla tavalla aikaa. 

Meillä on ollut jo viime syksystä saakka isot asiat häiden suhteen sovittuina ja yksi niistä on häidemme viettopaikka. Turussahan ja Turun aluueella on valtavasti juhlapaikkoja, mutta kun niitä alkaa etsiä ja selailla, alkaa nopeasti tuntua siltä, että mitään ei löydy. Näin kävi minullekin. 
Haimme kuitenkin sellaista paikkaa, joka ei olisi mahdottoman kallis ja jonne saisi tuoda oman pitopalvelun. Lisäksi paikan olisi oltava hyvien kulkuyhteyksien varrella eikä se saisi vaatia liikaa laittamista. 

Listalle päätyivät seuraavat paikat:

◘ Kristillivintti (Lieto)
◘ Mannin navetta (Lieto)
◘ Liedon metsäpirtti
◘ Wanha talli (Piikkiö)
◘ Littoisten työväentalo 

Kristallivintillä emme koskaan käyneet, sillä totesimme sen olevan liian hankalan matkan päässä. Meidän olisi pitänyt järjestää sinne jonkinlainen yhteiskuljetus. 


Wanha talli jätettiin myöskin katsomatta kun huomasimme, ettemme saisi valita sinne omaa pitopalvelua. Lisäksi paikan ilanvaihdosta oli pajon juttua netissä; kesällä on tukahduttavan kuuma ja muina vuodenaikoina pahimmillaan kylmä. 


Myöskään Liedon metsäpirtti ei loppujen lopuksi innostanut meitä, sillä se on sekä ulkoisesti, että sisäisesti melkoisen jumppasalimainen ja vaatisi aivan valtavasti koristelua. Paikan henkilökuntaa oli myös hankala saada kiinni. 


Littoisissa kävimme tutustumassa työväentaloon. Se sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella ja on miljöönä kiva. Hieman harmillista on, että se on aivan keskellä omakotitaloaluetta ja siksi siinä on helposti riski, että juhlien äänet häiritsvät alueen asukkaita. Sisätilat olivat hyvin työväentalomaiset, mutta plussaa oli juuri uusittu äänentoistotekniikka. Lisäksi paikan päällä oli astioita, mutta ne olivat harmillisesti suurin osa täysin eriparia. Tämäkin paikka olisi vaatinut melkoisesti korostelua. 


Mannin navetasta olin itse alunperin innoissani ja olihan se kiva - tavallaan. Tässä paikassa ei ainakaan hinta olisi päätä huimannut ja paikan omistaja oli mukavan rempseä ja rento. Paikka oli kuitenkin auttamattoman "paljas" ja olisi vaatinut valtavasti laittoa. Lisäksi isoja miinuksia olivat äänentoistolaitteitten alkeellisuus sekä se tosiasia, että vessat löytyivät pari kerrosta alempaa. 


Näiden käyntien jälkeen tuli hetkellisesti sellainen olo, että sopivan hääpaikan löytyminen olisi mahdotonta. Selasin kerran vielä nettiä ja löysinkin vielä yhden paikan, jota en ollut huomannut. Itse asiassa en ollut edes tiennyt tällaisen paikan olemassaolosta. 

ZOOLANDIAN MAKASIINISALI

Varasimme tutustumisajan ja ihastuimme välittömästi. Valinta ei ollut vaikea. Tila on uskomattoman kaunis ja sopii juurikin meidän tyyliimme tummine puupintoineen sekä erähenkisine somisteineen. Tila on hyvän kokoinen noin 70 henkilön seurrueellemme ja itse asiassa paikkahan vetää parhaimmillaan jopa 120 henkeä tai 100 henkeä jos mielii säästää tanssitilaa. 


Hinta on minusta hyvä ja sen puitteissa paikalla saa juhlia yö 01.00 saakka. Äänentoistolaitteet löytyy, samoin iso kylmäsäilytysvaunu ulkoa. Keittiössä ei voi ruokia vamistaa, mutta lämmittää kyllä. Oma pitopavelun saa tuoda, mutta syyskuusta huhtikuuhun on mahdollista valita myös Zoolandian oma pitopalvelu. 

Anniskeluoikeuksia heillä ei ole, joten omat juomat on tuotava. 
Tässä tilassa parasta on se, että koristeita ei tarvita. Paikka on itsessään niin kaunis ja rustiikkinen, että pelkillä valoilla ja kynttilöillä sekä nätisti laitetuilla pöydillä saa valtavan kaunista aikaan. Pistorasioita on lähes joka ikkunan pielessä. Tarjoilupöydät ovat suuria ja lisäksi siellä on myös niin sanottu koulun kylmäsäilytysvaunu, jonne on kiva pinota esimerkiksi tölkkejä tms. 


Eteistila on mukavan tilava ja sinne on helppo järjestää ns. oheistoimintaa kuten valokuvausta tai pelejä yms. 


Ja naisten vessasta löytyy myös hoitopöytä, joka tulee olemaan ensiarvoisen tärkeä meidän vauvapitoisissa häissämme - vauvoja tulee olemaan paikalla ainakin kolme. 

Zoolandian makasiinisali oli aivan ihana paikka. Se on kesällä viileä ja viileinä aikoina lämmin. Se on auki ympäri vuoden ja ainakin minusta varsin täydellinen juhlien viettopaikka. 

7 kommenttia:

 1. Upean hääjuhlapaikan olette löytäneet:)
  aivan ihana:)))

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja tunnelmallinen paikka!

  VastaaPoista
 3. Hieno lokaatio. Varmasti upeat juhlat on tulossa.

  VastaaPoista
 4. Mikä Zoolandian hintataso oli suurinpiirtein? Laitoin kyllä heti tarjouspyynnön sinne tämän blogin perusteella :)

  VastaaPoista