maanantai 25. maaliskuuta 2019

Jogurttinen mustikkapiirakka

Tämä mustikkapiirakan ohje on kyllä ehdottomasti kaikkien aikojen suosikkini. Se on helppo, maukas, mehevä, kostea ja nopea tehdä. 

Tarvikkeet:

POHJAAN:

🖤 2 munaa
🖤 1,5dl juoksevaa margariinia 
🖤 1dl vaniljajogurttia
🖤 1dl sokeria
🖤 1,5tl leivinjauhetta
🖤 3dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet yhteen. Levitä löysä taikina voideltuun vuokaan. Nostele taikinaa myös reunoille. 

PÄÄLLE:

🖤 250-300g mustikoita 
🖤 2dl vaniljajogurttia
🖤 1 muna
🖤 0,5dl sokeria

Jos mustikat ovat vetisiä pyörittele ne ruokalusikallisessa perunajauhoja ennen taikinan päälle laittoa. Levitä mustikoita enemmän reunoille kuin keskelle, jotta keskiosa paistuu varmemmin. 

Sekoita muna, jogurtti ja sokeri yhteen, ja kaada sitten tasaisesti mustikoiden päälle.
Paista 175°C 30-40 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti