keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Puutarhan kevät

Nyt alkaa olla lähes kaikki puutarhan esivalmistelut tehtynä vauvan syntymää ajatellen. Viime viikolla torstai-iltana istutin mansikat parvekelaatikoihin ja siitä saakka ne ovat tutustuneet koleaan ulkoilmaan harson alla. Nyt lupailtiin lämpöisempiä ilmoja, joten uskaltauduin ripustamaan laatikot piha-aitaan killumaan. Ainakin harson alla oli tapahtunut vihertymistä ja ilokseni kaikki Viherpeukaloilta tilaamaani 12 tainta näyttävät virkeiltä. 
Nyt muuten jos meinaat ruusuja istuttaa niin Viherpeukaloilla on ruusut hyvvissä tarjoushinnoissa. Taimet ja muut olen aina saanut hyväkuntoisina ja hyvin kasteltuina, joten voin suositella kyseistä firmaa lämpimästi. Ja ei, tämä ei ole mikään maksettu mainos vaan täysin spontaani suositus minulta sinulle. 


Narsissit kukkivat jo kauniisti ja osassa tulppaaneistakin on komeat nuput. Kenties ensimmäiset avautujat ovat Esprit- ja Orange princess -lajikkeet... jos nyt oikein tulkitsin viime syksynä piirtämääni kukkakarttaa. 
Valkosipulit ovat kovassa vauhdissa - saivat kevään ensimmäisen lannoitteensakin ja pian alkaa varmaan nuppuja ilmestyä. Löysin ihanan ohjeen, johon niitä voi hyödyntää, sillä poikkaistavahan ne on jos toivoo, että itse sipuli kasvaa eikä pelkkä kukkavarsi. Ohjeen valkosipulin nupuista tehtyihin valkosipulipatonkeihin löydät TÄÄLTÄTänään tuli istutettua myös palloporkkanat. Toivottavasti viihtyvät laatikossaan. 


Paprikan ja viidakkokurkun taimet voivat hyvin ja kasvavat komeasti toistaiseksi vielä tuolla askarteluhuoneen puolella. Toukokuun puolenvälin jälkeen uskaltaa varmaan jo alkaa istutella kasvihuoneeseen, mutta patiolle vasta kesäkuun puolivälin jälkeen. 


Öllykät olivat tänään pesussa. Pesänrakennusviettini on pistänyt tänään hihat heilumaan niin pyykin, imuroinnin kuin puutarhankin saralla. Nyt onkin otettava rauhallisemmin, ettei verenpaine saa riehumisestani taas pontta nousta taivaisiin. 


Kettu-Repolainenkin on päässyt taas terassille tarkkailuhommiin. Veikeä kaveri, heiluttelee häntäänsä ja päätänsä tuulen tahtiin. 


Tällä olen jo ekat kevään tulokkaat ruokkinut. 


Jaloangervot kävin maanantaina iltamyöhällä istuttamassa ulos kun huomasin niiden kärsivät kuivasta sisäilmasta. Toivottavasti virkoavat ja lähtevät kasvamaan. 


Nyt alkaa olla taas vesimelonit hyviä ja koska olen suuri vesimelonin kuluttaja niin tässä kupissa menee viimeiset palat tämän kevään toisesta melonista. Jääkaapissa odottaa uusi. ♥

Nyt vaan odotellaan koska alkaa tapahtua vauvasaralla ja ihmetellään kevään kasvua. 

Mukavaa päivää sinulle! ♥

2 kommenttia:

 1. :) sinun pieni ihana puutarhasi:)),nätiksi olet tehnyt sen!
  Hauska kuva,kun öllykätkin päässeet pesukonen-kautta kevät ilmaan kuivumaan:))
  nyt saapi vauva tulla..
  Voi sitä Onnen rajatonta iloa,ja rakkautta kun ,nyytin saat syliisi:)))
  Hyvää vointia,,,,iloa loppu odotukseen:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista. Nyt täytyy nauttia odotuksen viimehetkistä ennen kuin pääsee kokemaan jotain tyystin uutta. :)

   Poista